Programma

Maandag: 13.00 – 16.00 uur
De eerste dag! Het feest gaat beginnen!
Op 19 augustus 2019 om 13.00 uur gaan we van start…

Belangrijk is, dat je het polsbandje wat je bij de inschrijving gekregen hebt om doet, stevige schoenen en oude kleren aantrekt, en dat je met een hamer en beker naar Honky Tonk komt.

Deze middag gaan we hutten bouwen op het veld, en zijn er diverse knutselwerkjes in Honky Tonk te doen. Om 16.00 uur is de eerste dag ten einde en gaat iedereen thuis lekker uitrusten / plannen maken / ideeën opdoen / spullen verzamelen, zodat we morgen lekker de hele dag weer kunnen timmeren en bouwen aan de mooiste hut van 2019.

Dinsdag: 9.30 – 16.00 uur

Pauze van 12.00 – 13.00 uur
Dinsdag 20 augustus beginnen we om 9.30 uur. Deze dag staat er figuurzagen, broodjes bakken, en kano varen op het programma. Ook ligt er een springkussen op het veld. En in Honky Tonk zijn er allemaal leuke knutsels en kunstwerken te maken en te doen. De ochtend is zo voorbij met zoveel activiteiten, en voor je het weet is het 12.00 uur. Tijd om wat te eten! In overleg met je ouders kan je er deze week voor kiezen, om naar huis te gaan om te eten, of je kunt je lunchpakket (wel zelf meenemen) hier op eten.
Om 13.00 uur gaan we weer verder met alle activiteiten, en in Honky-Tonk zijn er dan weer nieuwe knutsels te maken. Wanneer het 16.00 uur is, is het mooi geweest voor vandaag, en stoppen we er mee. Morgen is er tenslotte weer een dag!

Woensdag: 9.30 – 16.00 uur

Pauze van 12.00 – 13.00 uur

Het is nu 21 augustus, en om 9.30 uur starten we weer. Vandaag kan je natuurlijk weer volop timmeren aan je hut, figuur zagen, kano varen, knutselen en nog veel meer. 
Honky Tonk is natuurlijk ook weer open, dus weer héél veel te doen vanmiddag.

Donderdag: 9.30 – 16.00 uur

Pauze van 12.00 – 13.00 uur

En je raad het natuurlijk al, ook deze dag, 22 augustus, is de start om 9.30 uur.
 Wanneer je goed je best hebt gedaan, en je hut aan het einde van de ochtend klaar is, kan je vanaf 13.00 uur verf krijgen om je hut de ‘finishing touch’ te geven!
De voorwaarden zijn dan wel, dat de hut en de grond er omheen netjes opgeruimd en afgewerkt moet zijn. Dus alle overige pallets weg, en geen spijkers op de grond. Dan pas kan je een verfvergunning krijgen.
Vergeet dus niet om vandaag zelf je kwast mee te nemen!!!

Slechts een klein deel van de kinderen wordt niet vies. De verf gaat niet meer uit de kleding en van de schoenen af. Het is verstandig om kleding aan te doen die na afloop weggegooid kan worden. Omdat er veel spijkers en splinters op het veld liggen moeten de kinderen ook tijdens het verven stevige schoenen aan. Wellicht is het handig om alvast oude kleding en schoenen te bewaren.

Honky Tonk is deze middag gesloten. Er kan nu dus even niet geknutseld worden. Om 16.00 is de dag weer ten einde en keren we allemaal weer huiswaarts. Hopelijk kan je nog een beetje slapen, en worden de spanningen je niet te veel, want morgen is het alweer de laatste dag, van deze huttenbouw!

Vrijdag: 9.30 – 16.00 uur

Pauze van 12.00 – 13.00 uur

Ja, het is nu 23 augustus 9.30 uur, en we starten voor de laatste keer. Zo nodig kan je nog wat laatste timmerwerkzaamheden aan je hut doen, en kan er natuurlijk nog geschilderd worden. In Honky Tonk is er weer van alles te knutselen, hobbyen en ontwerpen. Tot 12.00 uur kunnen jullie dus timmeren, knutselen en verven. Maar deze ochtend kan je ook kanovaren! (als je ouders dit op het inschrijfformulier hebben aangegeven)
En…… is er weer een ander, geweldig springkussen op het veld! Ook kun je je deze ochtend laten schminken. Vanaf de middagpauze is Honky Tonk vandaag gesloten, en kan er dus niet meer geknutseld worden. Wel is er natuurlijk nog van alles te doen op het veld: het springkussen en het kanovaren.

Om 14.00 uur komt de jury bij jullie hutten langs, en is de jurering dus begonnen!
De hele week door worden er al cijfers gegeven voor orde en netheid en voor samenwerking. De jury kijkt ernaar of de hut goed bij het thema past, er mooi geverfd is, er geknutseld is in Honky Tonk, of de kinderen verkleed zijn en er eventueel een klein toneelstukje wordt opgevoerd.
Neem na de jurering al je spullen mee uit de hut.

Als ze alle hutten goed bekeken hebben, en de punten geteld zijn, is het om ongeveer 16.00 uur tijd voor de spannende prijsuitreiking!
Dat betekent ook, dat zodra je hut is opgenoemd; deze door de blauwe brigade wordt omgegooid, en naar de brandstapel wordt gebracht.
Nadat de brandweer is gearriveerd, wordt om 17.00 uur tot slot het grote vreugdevuur aangestoken!
De meeste kinderen laten zich natspuiten. Het is handig om droge kleding mee te hebben (en een fototoestel).
 Vanaf dit moment bent u zelf weer verantwoordelijk voor uw kinderen.

Daarna is het tijd om thuis lekker uit te gaan rusten van een mooie week, en misschien tot volgend jaar!
Wij zijn dan weer van de partij, jij ook?