INFO INFO INFO INFO

Op maandag om 13.00 uur start officieel het huttenbouw feest.

De kinderen moeten hun polsbandje elke dag om hebben.

Als het slecht weer is, zijn er geen vervangende activiteiten. De kinderen worden dan om veiligheidsredenen naar huis gestuurd.

Tussen 12.00 en 13.00 uur is het pauze. Ook de leiding pauzeert. Er is dus beperkt toezicht. Veel ouders eten met hun kinderen een broodje bij de hut.

Voor de allerjongsten is er hulp van de “Blauwe Brigade”. (de oudere jeugd op het veld)

Elk jaar wordt er gewerkt rond een bepaald thema. In Honky-Tonk wordt er geknutseld. Er worden spulletjes gemaakt die met het thema te maken hebben en die gebruikt kunnen worden voor de versiering van de hut. De spullen mogen ook mee naar huis worden genomen.

Op donderdagmiddag worden de hutten geverfd. Slechts een klein deel van de kinderen wordt niet vies. De verf gaat niet meer uit de kleding en van de schoenen af. Het is verstandig om kleding aan te doen die na afloop weggegooid kan worden. Omdat er veel spijkers en splinters op het veld liggen moeten de kinderen ook tijdens het verven stevige schoenen aan. Wellicht is het handig om alvast oude kleding en schoenen te bewaren.

Vrijdagmiddag komt de jury langs. De hele week door worden er al cijfers gegeven voor orde en netheid en voor samenwerking. De jury kijkt ernaar of de hut goed bij het thema past, er mooi geverfd is, er geknutseld is in Honky-Tonk, of de kinderen verkleed zijn en er eventueel een klein toneelstukje wordt opgevoerd. Neem na de jurering al je spullen mee uit de hut want de prijsuitreiking begint rond vier uur en daarna gaan de hutten gelijk naar de brandstapel. Tegen 17.00 uur verwachten wij de brandweer. De meeste kinderen laten zich natspuiten. Het is handig om droge kleding mee te hebben. (en een fototoestel)